Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Thaiföldi időjárás

 


A thaiföldi időjárást leginkább úgy lehet jellemezni, hogy trópusi meleg és párás. Ezt az év 365 napjára jellemzően el lehet mondani.
Viszont itt is vannak évszakok, amikor többet esik az eső, vagy nagy a szárazság hosszabb ideig.
Az évszakok száma attól is függ, hogy Thaiföld melyik részéről beszélünk. Bangkoktól északra 3 évszak van, délre 2 évszak.
Az északi vidékeken november közepétől márciusig az időjárás száraz, márciustól májusig még melegebb.
Májustól novemberig a délnyugati monszun dominál.
A déli területeken két éghajlat van, a csapadékos és a száraz.

 

Mikor érdemes ellátogatni Thaiföldre?


Novembertől februárig érdemes ellátogatni, ekkor az északkeleti monszun hűti le az országot, szárazabb a levegő, és csapadék sem jellemző ebben az időben. 18ºC-tól 32ºC-ig között van a hőmérséklet Bangkokban. A déli területeken akár 8º C -tól 12º C-ig között is is lehet a legalacsonyabb hőmérséklet, de 20ºC is gyakran előfordul.

Bangkokban 34ºC- 40ºC fokra is felmehet a hőmérséklet a nyári időszakban márciustól júniusig.
Az áprilisi időszak elkerülendő, mert egész Thaiföldön ekkor van a legmelegebb. A csapadékos időszakban minden nap előfordulhat eső, kisebb-rövidebb ideig, viszont ez nem jelenti, hogy egész nap nem lehet kimozdulni. Az esső és a napsütéses időszakok váltogatják egymást, és van úgy hogy csak egy pár perces-órás gyors eső esik, utána pedig kisüt a nap, és pár perc után már nyoma sincs a hatalmas zuhogó essőnek. Ilyenkor a páratartalom is nagyon magas tud lenni. Igy a csapadékos időszakban is érdemes ellátogatni Thaiföldre, pláne ha valaki
kerüli a nagy meleget és napsütést.

 

Jótanácsok azoknak akik Thaiföldre utaznak
 
Ha valaki az északi vidékekre utazik, ahol magasan fekvő területek is vannak, érdemes melegebb ruhát vinni. Nagy a hőingadozás, a nappal és az esti órák között akár 10-20ºC fokos különbségek is lehetnek, és sokszor 10ºC alá is le tud hűlni a thaiföldi időjárás.
 
Vigyázzon a bőre épségére, Thaiföldön hamar le tud égni az érzékeny bőr, mindenképp kenje magát magas védőfaktorú krémmel.
 
Napszemüveget ne felejtsen hozni, és mindenépp olyat amely valóban védi a szemet az UV sugarak ellen.
A tengerparti városokben kellemes a klíma a tenger felől érkező szellőknek köszönhetően. 

Érdemes elővigyázatosnak lennie annak, aki először utazik ebbe a trópusi országba. A thaiföldi időjárás sokszor kiszámíthatatlan és tartogat meglepetéseket.

 

 

A thaiföldi időjárásról a következő oldalakon lehet több információt találni, illetve a napi, heti előrejelzést is megtekinteni:

 

http://weather.thaivisa.com/

http://weather.weatherbug.com/Thailand/Bangkok-weather/local-forecast/7-day-forecast.html

 

 

Thaiföldi éves átlaghőmérséklet északról délre


chiang mai időjárás

 

Chiang Mai éves átlaghőmérséklet

bangkok időjárás

 

Bangkok éves átlaghőmérséklet

Koh Samui időjárás

Koh Samui éves átlaghőmérséklet