Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Thaiföldi utazás

 

Thaiföld délkelet Ázsiában fekvő ország, évente 11 millió turista látogatja ezt az egzotikus és gyönyörű országot.

Hogy miért döntenek ennyien a thaiföldi utazás mellett?

1. Thaiföld nagyon biztonságos ország
2. A thai emberek nagyon kedvesek és barátságosak mindenkivel
3. Az ország pénze stabil, az árak nem ingadoznak
4. Nagyon az ország infrastruktúrája
5. Az árak alacsonyak, a megélhetés olcsó
6. Kultúrális változatosság, sokféleség
7. Meleg éghajlat
8. Szábáj, szábáj, és a máj pen ráj: a legjobb hely a relaxálásra, nincs miért idegeskedni

Sok-sok érdekesség várja az ideutazókat. Kultúrálisan nagyszerűen feltöltődhet az aki Thaiföldet választja.
Kolostorok, buddhista szentélyek, paloták, gyönyörű és változatos helyek.
A masszázs és a thai ízek mind-mind feledhetetlen élményt adnak az idelátogatóknak. Eddig nem tapasztalt érzés keríti hatalmába a turistákat Thaiföldön.
A thaiföldi utazás a magyar emberek számára is népszerű, leginkább a téli időszakban sokan választják utazásuk célpontjának a „dél gyöngyszemét” és a "mosoly országát".
Érdemes a thaiföldi utazás mellett dönteni!

Akinek szüksége van segítségre, idegenvezetésre, vagy információra, az írjon a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre!

Fontos tudnivalók a thaiföldi utazás előtt:

Vízum és beutazási információk Thaiföldről
Magyar állampolgárok turistacélú utazásához már nem kell vízum. A thaiföldi kormány 2011 nyarán döntött a vízumkötelezettség eltörléséről, így már sokkal egyszerűbb utazhatunk a mosoly országába. A vízummentes beutazás legfontosabb feltétele, hogy 30 napnál nem tartózkodhat az országban, és légi úton kell érkeznie. Az általános szabály továbbra is érvényes, azaz az útlevélnek a hazautazás napjához számítva legalább még hat hónapig érvényesnek kell lennie.

Pénzváltási és fizetési lehetőségek Thaiföldön
Thaiföld nemzeti fizetőeszköze a thai bath, nemzetközi rövidítése: THB. Thai pénzt otthon nem tudunk beszerezni, így ha Thaiföldre utazik, mindenképpen vigyen magával eurót, vagy amerikai dollárt. Egy euróért megközelítőleg 41,2 thai bathot adnak, míg egy dollár 30,8 helyi pénzt ér. Azaz forintba átszámolva egy thai bath 7,3 forintot ér. Thaiföldön a legtöbb európai bank által kibocsájtott bankkártyát elfogadják, így akár ezzel is tud fizetni az üzletekben. Azzal azonban érdemes számolni, hogy sok eladó extra illetéket számol fel bankkártyás fizetésnél, ami akár 3-10 bath is lehet. Éppen ezért érdemesebb készpénzzel fizetni.

Internet és telefon Thaiföldön
Thaiföldi utazás előtt mindenképpen ellenőrizze szolgáltatójánál, milyen árakon tud a nyaralásról telefonálni, üzenni és internetezni. A különbségek ugyanis óriásiak, egy perc kimenő hívás akár az ezer forintot is megközelítheti. Ha Thaiföldről hívja az otthoniakat, ezért átlagosan 600 forintot fizet percenként, míg a bejövő hívásért 200 forint körüli összeget számláz a szolgáltató. Mindezt perc alapú számlázással. Internetezni nem érdemes az otthoni szolgáltató mobilinternetjével, sokkal kedvezőbb, ha a szállodákban található internetkapcsolatra fizet elő egy hétre (ennek ára kb. 40-80 euró/hét). Sőt, sok olyan hotel és étterem, kávézó is van, ahol ezt a szolgáltatást ingyen használhatják a vendégek.

Taxi és tuk-tuk Thaiföldön
A turisták által két leginkább használt közlekedési eszköz a taxi és a tuk-tuk. Szinte már csengeni fog a füle, annyiszor fogja hallani a taxi, tuk-tuk szót, hiszen sokan próbálnak megélni e szolgáltatásból. Ám mielőtt autóba ül, vagy begyűri magát a tuk-tuknak nevezett háromkerekű kis járgányba, előtte mindenképpen állapodjanak meg az árbanitt ugyanis a taxióra fogalma szinte ismeretlen, vagy ha van is, az legfeljebb mutatóba. Akár az is előfordulhat, hogy ingyen is elviszi Önt a vezető a kiszemelt helyszínre, akkor, ha útközben megállhat Önnel egy ékszerboltban vagy egy szabóságbancsak azért, hogy ott körülnézzen. Ne gondolja, hogy nem fog vásárolni, hiszen az ottani árak olyan kedvezőek, hogy észre sem veszi és a szabó már veszi is a méretet Önről, hogy pár óra alatt elkészüljön a testre szabott öltöny, kosztüm.

A thai konyha ízei
Thaiföldön a helyi ízek szinte elvarázsolják az embert: finomabbnál finomabb ételek, desszertek és az isteni gyümölcsök folyamatosan evésre késztetik a turistát és a helyieket egyaránt. Nem véletlen, hogy a thai emberek napjában hétszer esznek. Az ételek finom fűszerezettek, sok-sok kókusztejjel és szinte mindenbe kerül több-kevesebb chili. Éppen ezért ha a csirkéből, marhából vagy halból készült ételek közül rendel, és rákérdeznek, csípősen kéri-e, ne legyen bátor, mondjon inkább nemetígy lesz olyan csípős az étel, ami még fogyasztható. A thai konyha köretként illatos jázmin rizst vagy tésztát használ a főételeknél. S ha már az ízeknél tartunk: olyan finom és édes gyümölcsöket, amelyeket itt ehet, szinte sehol sem kap: finom puha mangó, mézédes ananász, zamatos papaya, édeskés banán, jack fruit, sárkánygyümölcs, guava, durian… és még sorolhatnánk a helyben kapható sok-sok gyümölcs listáját. Sok olyannal is találkozhat, amelyet eddig legfeljebb csak képről ismert.

Piacok Thaiföldön
Thaiföldön hangulatos piacok várják a turistákat, szinte mindegyiknek megvan a maga varázsa. Az egyik legizgalmasabb az úszópiac, ahol kis csónakokból árusítják a finom ételeket, gyümölcsöket, sült banánt vagy éppen a kókuszpalacsintát. Az éjszakai piacok egyikét is érdemes bejárni, ezeknek is nagyon a hangulata és itt vásárolhat a legkedvezőbb árakon. A virágpiacra vagy a nappali piacra is érdemes ellátogatni, mindkettő felejthetetlen élmény, még akkor is, ha semmit sem vásárol. Ha pedig vásárolni is szeretne, akkor ne feledje: a thai piacokon is érdemes alkudni, úgyhogy bátran egyezkedjen, s ha jól csinálja, az eredeti ár töredékéért hazaviheti a választott árut.

- Forrás : www.premiumutak.hu

 

További információért vagy segítségért kérem írjon a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  email címre

thaiföld utazás

Krabi gyönyörű homokos partja

thaiföld nyaralás

Koh Samui sűrű erdejei

thaiföld utazás

Bangkok varázslatos templomai és palotái

thaiföld utazás

Koh Samui gyönyörű pálmafás tengerpartja

thaiföld utazás

Pihenjen az árnyékban valahol egy szigeten a

thaiföldi utazás alatt