Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Thai masszázs

 

Talán a thai ételek mellett méginkább elterjedt a világban a thai masszázs használata az ország határain kívül is. Viszont Thaiföldön minden sarkon talál az ember egy helyet ahol azonnal, várakoztatás, előzetes egyeztetés nélkül befeküdhet egy masszázsra. Ráadásul ezt nagyon olcsón megteheti, akár 100 Baht/óráért is (600-700 Ft/óra), igaz a forgalmas túristaközpontokban ugyanaz a masszázs jóval drágább.

Több ezer éves hagyományokon alapul a thai masszázs, gyökerei Indiába nyúlnak vissza.

 

Thai masszázs története:


Alapító atyja egy észak-indiai orvos volt, Jivaka Kumar Bhacca.
2550 évvel ezelőtt Buddha egyik kortása volt, az akkori király Bimbisara orvosa.
Valószinűleg a buddhizmussal együtt, egy időben terjedhetett át Thaiföldre. Ő alapított meg Chiang Mai-ban a különleges technikákkal, ásványokkal, gyógynövényekkel gyógyító kórházat.

Később iskolát is alapított, ahol tanította ezeket az akkor speciális, ismeretlen technikákat.
Innen ered a thai masszázs, ezt századokon keresztül fejlesztették, családokon belül terjedtszájról-szájra, ezeket később összegyűjtötték és kolostorokban őrizték.

A későbbi megszállók elpusztították ezen íratok nagy részét, viszont sikerült megmenteni belőlük néhányat. A megmaradt íratokat, lll. Rama király összegyűjötte, és a Wat Po falába vésette, így megmaradtak az engergia vonalakat, pontokat ábrázoló rajzok. 1836-ban egy királyi rendelet szerint minden ősi művészetet és hagyományt megpróbáltak összegyűjteni, hogy egy új egyetemen mindezek helyet kapjanak.

Később Királyi Orvosi Szöveg Könyvben leírták, lefordították a régi íratokat, többek között a masszázsról foglalkozókat is.

1997 óta a thai kormány hivatalosan is támogatja a thai masszázs gyakorlását és népszerűsíti országhatáron belül -és kívül is.

 

A thai masszázs hatása:

 

A relaxiciós, feszültség levezető hatás mellett, a thai masszázsnak nagyon sok egészségmegőrző, betegségmegelőző hatása is van.
Kedvező hatása van a test és az izmok vérkeringésére, segít a méreganyagok kiürítésében is. Javítja az emésztést, serkenti a belső szerveket, a nyújtások oldják az izmokat, az ízületek merevségét, növelik a rugalmasságot. Szellemileg is felfrissít, fitalítja a személyt fizikálisan és mentálisan egyaránt. A tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik a thai masszázs.

Sokan utaznak Thaiföldre azok akiken a nyugati orvoslás nem tud segíteni, a beteg állapotának javításáról lemondtak véglegesen.
Ezeket a személyeket itt sikeresen gyógyítják, bizonyos leépülési formák visszafordíthatóak, sikeresen kezelhetőek. Ráadásul ennek ára is megfizethető Thaiföldön. A leggyakoribb betegségek amelyeket itt sikeresen kezelnek: agyvérzés, szívinfarktus utáni helyreállítás, végtagok mozgékonyságának újbóli elindítása, további leépülés, bénulás elkerülése. Ezek mellett még az asztma, székrekedés stb. betegségek is sikeresen kezelhetők a thai masszázs segítségével.

 

A tradicionális thai masszázs mellett még a következő masszázsfajták népszerűek Thaiföldön:


- thai lábmasszázs,
- olajos thai masszázs (többféle olaj is választható),
- herbál, gyógynövényes masszázs,
- arc-fejmasszázs,
- masszázs forró kövekkel,
- teljes testmasszázs,
- sport masszázs

 

 

 

 

 

 




thai masszázs

thai masszőr

thai masszázs